OKK Čelik pobijedio HKK Zrinjski i obezbjedio Ligu 6 za prvaka BiH
Reprezentativac BiH i večeras je bio sjajan, bio je nezaustavljiv za goste, te jedan od najzaslužnijih za novi trijumf Zeničana

Zeničani ponovo lideri na tabeli

OKK Čelik pobijedio HKK Zrinjski i obezbjedio Ligu 6 za prvaka BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u okviru 22.kola lige BiH pobijedili ekipu Zrinjskog rezultatom 95:68. Ovom pobjedom košarkaši Čelika su ponovo izbili na prvo mjesto na tabeli, ali su potvrdili i učešće u Ligi 6 četiri kola prije kraja regularnog dijela prvenstva. Pobjeda dobiva na veličini jer su je domaći košarkaši ostvarili na rođendan Grada Zenice.

Zeničani su furiozno ušli u meč, te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 27:17, da bi gosti u drugoj četvrtini odigrali nešto bolje, ali se na odmor ipak odlazi sa vodstvom Čelika rezultatom 49:40

Treće četvrtina je i odlučila pobjednika. Izabranici Josipa Pandže u ovoj četvrtini postigli su čak 30 poena, dok su gosti ubacili samo 11 poena. Na kraju trećeg perioda bilo je 79:51 za Čelik.

U posljednjoj četvrtini rutinska igra Zeničana, domaći trener dao je minutažu i ostalim igračima, te je na kraju Čelik ostvario uvjerljivu pobjedu rezultatom 95:68 (27:17, 22:23, 30:11, 16:17.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Haris Delalić bio je nezaustavljiv, 26 poena, devet skokova i osam asistencija, standardno dobar bio je Milivoje Božović sa 18 poena i 17 skokova, dok je Haris Ćurevac dodao 15 poena. U redovima ekipa Zrinjskog, Luka Anđušić je ubacio 13, dok je Sreten Knežević dodao 12 poena.

Zeničanima je ovo bila 13 pobjeda uz sedam poraza te su ponovo na prvom mjestu na tabeli. Zrinjski je sada na omjeru od 10 pobjeda i 10 poraza, te će teško do pozicija koje vode u Ligu 6.

Top Komentari

celikze
majorizacija europejske nejaci
4 0
dominquez77
Bravo Pandža.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi