Umit Ozat sve zasluge daje Terimu

Nekadašnji trener Čelika ne prestaje pričati: Stručnjak je za pokvariti atmosferu

Midhat Šljivak

Umit Ozat nije po dobrom ostao upamćen u bh. fudbalu.

Turski stručnjak je u svega nekoliko utakmica vodio zeničkog velikana NK Čelik, ali je više pričao nego što je pokazao bilo kakav trenerski kvalitet.

Sa pričom nastavlja i u Turskoj gdje radi kao analitičar na brojnim TV kanalima, a sada je komentarisao rezultate reprezentacije Turske.

Ekipa koju predvodi Senol Guneš sa dvije pobjede (Nizozemska i Norveška) je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a Ozat smatra da zasluge ne treba davati aktuelnom selektoru Gunešu, već bivšem Fatihu Terimu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ne može svako voditi ovu selekciju. Možete me nazvati budalom, ali kreator ove reprezentacije je Fatih Terim. Da se ne lažemo, on je napravio ovu generaciju i sad svako bere plodove njegovog rada", smatra Ozat.

Njegovo mišljenje je mnoge razbijesnilo i dobar dio javnosti tvrdi da Ozat unosi negativnu energiju pred naredne nastupe nacionalnog tima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.