Turska startala sjajno, u golijadi pala je Nizozemska, Yilmaz imao nezaboravnu noć

Velika pobjeda domaćina

Turska startala sjajno, u golijadi pala je Nizozemska, Yilmaz imao nezaboravnu noć

A. Čaušević

Turska je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo započela na najbolji mogući način. U grupi G savladan je direktni rival Nizozemska i to sa 4:2. 

Popularne Lale su na terenu bile te koje su imale prividnu terensku inicijativu i nešto više od igre, ali su Turci bili nemilosrdni u realizaciji.

Poslije prvog poluvremena bilo je 2:0, a dvostruki strijelac je bio Yilmaz. U 15. minuti je pogodio sretno, a u 34. minuti zabio je iz penala.

U finišu prvog dijela Nizozemci su pomislili da su postigli gol nakon šuta De Ligta, ali sudija Oliver i njegovi pomoćnici su smatrali da lopta nije prešla gol-liniju.

Nakon 30-ak sekundi drugog dijela domaćin stiže do trećer gola, lijep pogodak zabio je Calhanoglu sa oko 20 metara.

Nizozomesci su preko Klaasena i de Jonga postigli dva gola za dvije minute u 75. i 76. te se tako vratili u utamkicu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, pet minuta kasnije spektakularnim golom iz slobodnjaka tačku na i stavlja Yilmaz za 4:2 i kompletiranje hat-tricka.

Međutim, to nije bilo sve kad su u pitanju uzbuđenja jer je Cakir Depayu u nadoknadi odbranio penal.

Top Komentari

pashabih
Cakir ti brani, Cakir ti sudi, ko kadija
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi