Predsjednik Barce se raspitivao za Nizozemca

Laporta iskoristio dolazak Raiole: Haaland nije bio jedini njegov klijent o kojem su razgovarali

Endin Čaušević

Mino Raiola je jučer boravio u Barceloni gdje je obavio razgovore s Joanom Laportom.

Raiola je u Španiju doputovao s ocem Erlinga Haalanda, te su obavili razgovore s predsjednicima Barcelone i Real Madrida oko eventualnog transfera napadača Borussije Dortmund.

Međutim, španski mediji pišu da Raiola s Laportom nije pričao samo o Haalandu već da su imali i drugih tema.

El Chiringuito je objavio danas da su Raiola i predsjednik Barcelone razgovarali o još jednom njegovom klijentu, a riječ je o Matthijsu de Ligtu koji trenutno igra za Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je De Liga pokušala dovesti i prije nekoliko godina, ali je on tada izabrao Staru damu. Navodno, Laporta se raspitao da li ima šanse da Nizozemac ovog ljeta dođe u Barcelonu i sada strpljivo čeka odgovor on De Ligta.

Katalonci žele da osvježe zadnju liniju što im je itekako potrebno. Pored De Ligta na meti je i Eric Garcia koji bi na kraju sezone mogao stići kao slobodan igrač iz Manchester Cityja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.