"Niko ne napušta Barcelonu zbog Hrvatske, ja jesam i nije me bilo strah"
Foto - EPA

Dani Olmo otkriva

"Niko ne napušta Barcelonu zbog Hrvatske, ja jesam i nije me bilo strah"

M. Šljivak

Dani Olmo napravio je fenomenalan potez kada je 2014. godine napustio Barcelonu zbog zagrebačkog Dinama.

Ovaj 22-godišnji ofanzivac je trenutno član RB Leipziga, a ljubiteljima fudbala je dobro poznato da je čuvenu Barcinu školu La Masiju odlučio 2014. godine zamijeniti Dinamom.

To se ispostavio kao odličan potez. Olmo je ostvario odličan napredak u Zagrebu, a zatim je ostvario veliki transfer u RB Leipzig.

Olmo je u razgovoru za španski AS otkrio kako je došlo do njegovog prelaska iz Barcelone u Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Niko ne napušta Barcelonu zbog Hrvatske, niko. Ja jesam. Čim mi je otac rekao za ponudu, jednostavno sam rekao da idem. Nije me bilo strah kao kad sam prešao iz Espanyola u Barcelonu, nisam plakao jer sam već živio daleko od kuće u La Masiji. Želio sam više slobode i osjetio sam kako je ovo prirodan korak, iako sam imao samo 16 godina", rekao je Olmo i nastavio je:

"Otac mi je rekao da Dinamo želi napraviti projekt od mene i da sve žele uložiti u mene. To je sve što sam trebao čuti. Nije mi više ništa bilo bitno. Nije me bilo briga što idem van najjačih liga. Nisam ništa znao o Hrvatskoj, ali sam znao da u Barci rizikujem da me pojede sistem i da bih mogao postati samo još jedan igrač. Sa mnom su igrali Carles Alena, Marc Cucurella, Carles Perez. Od njih je samo Alena u Barceloni, a i on je posuđen. Ostatak moje ekipe je u drugim klubovima ili B timu", istakao je Olmo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adnanos
Da je ostao i nebi nista bilo od njega.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi