Foto - EPA

Odličan gradski derbi u Torinu

Juventus nije pobijedio u gradskom derbiju i titulu već sad može zaboraviti

Midhat Šljivak

Torino i Juventus remizirali su (2:2) u gradskom derbiju odigranom u 29. kolu italijanske Serije A.

Stara dama nastavlja sa lošim partijama ove sezone i nakon osvojenog jednog boda u duelu sa gradskim rivalom, titula je jako daleko od Bianconera.

Dobro je počelo za Juve koji je od 13. minute vodio sa 0:1 pogotkom Federica Chiese.

Međutim, Torino je igrao odlično. Napadali su prema golu protivnika, a u 27. minuti Antonio Sanabria koristi šansu i zabija pogodak za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Sanabria ponovo zabio i doveo je Torino u prednost od 2:1.

Naravno, Juve je potom krenuo po izjednačenje, a do njega su došli u 81. minuti. Ronaldo je pogodio za 2:2, ali to je bilo sve što je Stara dama napravila danas.

Titula od Juventusa je daleko i bit će pravo čudo ako uspiju prestići Inter.

Amer Gojak je meč odgledao sa klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 29. kolo:

Torino - Juventus 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.