"Da je te sezone bila tehnologija, bili bismo prvaci mi, a ne Juventus"

Pagliuca smatra da mu je "ukaden" Scudetto

"Da je te sezone bila tehnologija, bili bismo prvaci mi, a ne Juventus"

Edmir Škorić

Bivši golman Intera Gianluca Pagliuca tvrd da bi imao još jedan Scudetto da je bilo tehnologije.

Pagliuca smatra je Inter trebao biti prvak u sezoni 1997/98 u kojo je naslov pripao Juventusu, a ta sezona nije obuhvaćena istragom Calciopolija.

"U sezoni 1997/98 je stigao Ronaldo i osvojili smo Kup UEFA, a Juventus nam je 'ukrao' Scudetto. Bila je to fantastična godina i mogla je da bude povijesna, ali nije", rekao je Pagliuca.

“Vidjeli smo golove koji nisu bili priznati kada je lopta jasno prešla liniju, neke nevjerojatne kaznene udarce nisu dosuđivali. Dešavale su se vrlo, vrlo čudne situacije", dodao je i na kraju zaključio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Da je u to vrijeme postojala tehnologija kao danas, imao bih još jedan Scudetto".

Pagliuca je jedini naslov osvojio sa Sampdorijom u sezoni 1990/91, a s Interom mu je jedini trofej bio osvojeni Kup UEFA.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi