Foto - Screenshot

Žele nevjerovatan iznos

Zar postoji klub koji će na ovo pristati? Ovo su cifre koje su Raiola i Haaland postavili pred Barcu

Midhat Šljivak

Mino Raiola i Alf-Inge Haaland boravili su prije nekoliko dana u Barceloni gdje su se sastali sa prvim čovjekom kluba Joanom Laportom.

Naravno, tema dolaska u Kataloniju bio je potencijalni transfer čudesnog napadača Borussije Dortmund Erlinga Haalanda.

Prema informacijama iz Španije Raiola i Haaland stariji su zadovoljni načinom na koji je protekao ovaj sastanak, a zatim su otišli na pregovore u Madrid.

Novinar Gerard Romero danas je otkrio cifre koje su Haalandovi ljudi postavili pred Laportu, a one su zaista nevjerovatne.

Raiola i Haaland od katalonskog kluba traže po 20 miliona svakom za proviziju, te godišnju platu od 30 miliona eura neto za Erlinga.

Također, jedan od uslova je i taj da Lionel Messi ostane u klubu, što je možda i najrealnije od svega predloženog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cifre koje Raiola i Haaland traže su zaista ogromne, pogotovo za Barcelonu koja ima ozbiljne finansijske probleme i djeluju zaista nestvarno.

Haalandovi predstavnici će u narednom periodu razgovarati i sa klubovima iz Engleske i vidjet ćemo gdje će mladi napadač igrati od naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.