Nije ni želio otići u Barcelonu, napravio lažni ugovor, na kraju primoran da ode na Nou Camp

Nije se proslavio u katalonskom gigantu

Nije ni želio otići u Barcelonu, napravio lažni ugovor, na kraju primoran da ode na Nou Camp

A. Čaušević

Barcelona je kao i svaki velikan tokom protekle dvije decenije imala skupo plaćenih promašaja. 

Na ljeto 2014. godine na Nou Camp je stigao Jeremy Mathieu koji se za tri godine u Barceloni uopšte nije proslavio.

Interesnatno da francuski defanzivac uopšte nije ni želio doći u katalonskog diva, ali je na kraju ipak napustio Valenciju.

"Nisam želio ići u Barcu. Kada su mi se javili bio sam kapiten Valencije. Uživao sam u žiovut, i zapitao sam se, zato mi treba da poliram klupu u Barceloni?", kazao je Mathieu.

"Kada sam dobio ugovor od Barcelone, napravio sam novi na kojem je plata bila jednaka onoj kojusam primao u tom trenutku onoj na Barcinom ugovoru."

"Pokazao sam lažni ugovor sporskom direktoru Valencije, Rufetea. Rekao sam mu ako mi daš ovo, ostat ću. Rekao mi je da ne bi trebalo biti problema. Nazvali smo predsjendika, on je to odbio"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rufete je bio u nevjerici. Pocijepao sam papir i rekao da odlazim. Shvatio sam da me više ne žele."

Mathieu je na kraju plaćen 20 miliona eura, a Barcelonu je napustio 2017. godine kada je otišao u Sporting iz Lisabona. Od fudbala se oprostio prošle godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti