Žele prikupiti 200 miliona eura

Tuchel "čisti" svlačionicu: Chelsea na transfer listu stavio devetoricu nogometaša!

Edmir Škorić

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel planira napraviti velike promjene u timu na kraju sezone.

Tuchel želi prodati brojne igrače, a od zarađenog novca pokušaće da dovede neka pojačanja po svojoj želji.

Čak devetorica nogometaša Plavaca naći će se na transfer listi. Među njima je i Tammy Abraham, koji je dobija pravu priliku nakon što je Nijemac došao umjesto Franka Lamparda.

Također, Antonio Rudiger, Emerson Palmeiri i Fikayo Tomori su na listi. Radi se o dvojici štopera i jednom beku. Rudiger i Emerson su trenutno u Chelseaju, a Tomori na posudbi u Milanu, gdje će po svemu sudeći i ostati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jorginho bi se mogao vratiti u Italiju i Tuchel nema ništa protiv da i njega proda, a neće se više računati ni na najskupljeg golmana u povijesti Kepu Arizabalagu. Na popisu transfera su i Ruben Loftus-Cheek, Michi Batshuayi i Ross Barkley. Sva trojica su na posudbama.

Chelsea planira prikupiti oko 200 miliona eura od prodaje ovih igrača, koji bi potom bili uloženi u nova pojačanja, a jedan od prioriteta bit će Erling Halland.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.