Pravila su jasna

Inter predstavio novi dres u čast Pirellija, ali mogli bi dobiti zabranu da igraju u njima

Endin Čaušević

Inter je danas predstavio četvrtu garnituru dresova za ovu sezonu koji su napravljeni u čast dugogodišnje saradnje s Pirellijem.

Naime, od naredne sezone više nećemo vidjeti natpis Pirellija na prednjoj strani Intera čime se završava tradicija duga čak 27 godina.

Inter i Nike su u tu čast odlučili da predstave posebne dresove koji su izazvali dosta pažnje zbog svog izgleda.

Međutim, čelnici Serije A su razočarali Inter je kako stvari stoje oni neće moći nositi ove dresove u zvaničnim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, prema pravilniku klubovi mogu na dresovima imati najviše tri različite boje, a kod Intera to nije slučaj što se tiče novog dresa. No, da li će im progledati kroz prste ostaje da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.