Uvijek je u sjeni drugih

Na Allianz Areni najpodcjenjeniji igrač današnjice ipak nije čudotvorac

Admin Čaušević

Nije česta pojava da igrači koji briljiraju dugi niz godina te svojim sjajnim partijama donose klubovima pobjede i titule. 

Već dugi niz godina Keylor Navas je u sjeni drugih golmana. Često svi u prvi plan se stavljaju Manuel Neuer, Jan Oblak, Mark-Andre Ter Stegen, Alisson, Ederons i drugi, a o Kostarikancu se najmanje priča.

Međutim, Navas mirno šuti, radi i fenomenalno brani. S Realom je osvajao Ligu prvaka nekoliko puta i nikada nije smatran najboljim golmanom svijeta.

Sada je u PSG-u i bolji je neko ikad. U osmini finala je odbranio penal Leu Messiju, a večeras izluđuje igrače Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prvom poluvremenu Navas je imao niz čudesnih intervencija, a izdvajaju se odbrane Pavardu i Goretzki koji su bili u zaista odličnim pozicijama.

Da ipak Navas nije čudotvorac pokazuje situacija i iz 37. minute kada je glavom zabio Choupo-Moting. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.