Povratak u neka ljepša vremena

Ajax i Roma zadnji put igrali prije 19 godina, a kada vidite ekipe i strijelce naježiti ćete se

Endin Čaušević

Ajax i Roma večeras igraju u Amsterdamu prvu utakmicu četvrtfinala Evropske lige.

Voljom žrijeba odlučeno je da se u ovoj fazi takmičenja sastanu Ajax i Roma i sigurno će ovo biti najveći derbi večeras.

Utakmica na prekrasnoj Johan Crujiff Areni počinje od 21 sat, a prema najavama italijanskih medija od prve minute će zaigrati i bh. napadač Edin Džeko.

Ajax i Roma posljednji put igrali su u decembru 2002. godine u okviru grupne faze Lige prvaka. Tada je Ajax slavio sa 2:1, a lista strijelaca te noći zaista budi veliku nostalgiju kod ljubitelja fudbala.

Naime, golove za Ajax 10. decembra 2002. godine u pobjedi od 2:1 postigli su Zlatan Ibrahimović i Jari Litmanen, dok je jedini strijelac za Romu bio legendarni argentinski napadač Gabriel Batistuta.

Za Ajax su tada igrali: Stekelenburg, Trabelsi, Pasanen, Bergdolmo, Maxwell, Witschge, N. De Jong, Pienaar, Van der Meyde, Mido, Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

S druge strane meč su počeli: Antoniolli, Zebina, Samuel, Dellas, Panucci, Cafu, Candela, Lima, Emerson, Cassano, Totti.

Trener Rome tada je bio legendarni Fabio Capello, dok je na klupi Ajaxa bio Ronald Koeman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.