Foto - EPA

Ograničen kapacitet

UEFA potvrdila: Evropsko prvenstvo sa publikom na tribinama!

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je danas kako će se prvenstvo Starog kontinenta igrati uz prisustvo publike.

Nakon brojnih razgovora potvrđeno je da će osam gradova dozvoliti publiku na tribinama i tako će određeni dio publike moći da uživa u utakmicama na Euru.

Publiku ćemo za sada gledati u Londonu, Bakuu, St Petersburgu, Budimpešti, Bukureštu, Amsterdamu, Glasgowu, Copenhagenu, a do 19. aprila se očekuje odluka preostala četiri grada.

Za sada zvanične odluke o povratku publike na tribine nisu dali Minhen, Rim, Bilbao i Dublin, ali će njihov status biti poznat za 10 dana.

Amsterdam, Bukurešt, Copenhagen i Glasgow će dopustiti popunavanje 25 do 33 posto kapaciteta stadiona, a osim Glasgowa ostali gradovi su iskazali mogućnost da se dopusti i veći procenat publike.

Baku će imati 50 posto ispunjenih tribina, a navijači će pri ulasku u Azerbejdžan morati da imaju negativan test na Covid 19.

Također, St. Petersburg planira da dopusti 50 posto kapaciteta, London 25 posto, a Budimpešta je otišla dalje od svih i planira da se utakmice u ovom gradu igraju pred punim tribinama.

Evropsko prvenstvo bit će odigrano od 11. juna do 11. jula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.