Bizarno: UEFA napada sudiju koji je tražio od Haalanda autograme kako bi pomogao djeci s autizmom

Nevjerovatno

Bizarno: UEFA napada sudiju koji je tražio od Haalanda autograme kako bi pomogao djeci s autizmom

E. Škorić

Prije utakmice između Manchester Cityja i Borussije Dortmund u utorak na Etihadu uočeno je da pomoćni sudija traži autograme od gostujuće zvijezde Erlinga Haalanda.

Isprva su svi kritikovali sudiju jer je ponizno tražio autogram norveške mlade zvijezde, no ubrzo se saznalo da je Rumun zapravo samo želio da kartone stavi na aukciju, a zarađeni novac proslijedi za prikupljanje novca za pomoć djeci s autizmom.

Sudija Sovre već duže vrijeme sarađuje sa centrom koji pomaže djeci i ovog puta se odlučio na neobičan potez kojeg su mnogi unaprijed osudili.

Međutim, sada je iz UEFA-e stigla žestoka kritika prema sudiji koji je ljudski postupio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA nastoji da se sudije poštuju, baš kao i igrači, i u tom smislu rade na tome da sudije učini sportskim zvijezdama, autoritetima, profesionalcima, osobama koje će igrači da poštuju... Ako želite biti cijenjeni kao igrač, zašto biste onda tražili njihov autogram ili dres? Traže li oni nešto od vas? To je neprihvatljivo, ovo je pitanje dostojanstva i ne smijete da zaboravite da TV kamere snimaju baš sve na utakmicama UEFA-e", rekao je šef sudijskog odbora UEFA-e Roberto Rossetti.

Top Komentari

svasta
Pa jeste svijet se okrece robotizmu, ebem vam mater profesionalnu, profesionalni ste gdje pare smrde i niucemu vise!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi