UEFA dala "zeleno svjetlo" navijačima, šta to znači za Premijer ligu?

Održan sastanak Izvršnog komiteta

UEFA dala "zeleno svjetlo" navijačima, šta to znači za Premijer ligu?

Admin Čaušević
Teme:

Izvršni odobor UEFA je na današnjoj video konferenciji donio nekoliko važnih odluka i to jednoglasnog, saopšteno je iz krovne evropske fudbalske federacije. 

Najvažanija odluka se odnosi na navijače. Ponovo je razmatrana odluka o odluci od 1. oktobra da na stadionima bude dopuštena upotreba 30 % kapaciteta za gledaoce.

UEFA je promijenila tu odluku te odlučila da svaka od 55 članica samostalno donosi odluku da li će navijači moći prisustvovati utakmicama ili ne obzirom da pandemija koronavirusa različita praktično u svakoj zemlji.

To u suštini znači da je sada odluka u rukama FS BiH te Kriznih štabova Federacije BiH i RS da li će biti publike na tribinama ili ne.

UEFA je dozvolila prisustvo i publike na futsal mečevima, ali je na snazi i dalje ostala odluka da je gostujućim navijačima zabranjeno prisustvo na utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, konačna odluka o formatu evropskih klupskih takmičenja za period poslije 2024. godine će biti donijeta 19. aprila.

Novost je i ta da će na Evropskom prvenstvu i završnoj fazi Lige nacija trenerima biti dozvoljeno da tokom 90 minuta prave pet izmjena.

Top Komentari

Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Kad se vakcinišu moci ce uci na stadion,al kod nas je to nemoguca misija tako da kod nas nece bit samo navijaca
1 0
DamirT
Nema od toga kod nas nista...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi