Sa publikom na Evropskom prvenstvu: Navijači će biti na San Mamesu i Olimpicu
Foto -EPA

Stigle dozvole

Sa publikom na Evropskom prvenstvu: Navijači će biti na San Mamesu i Olimpicu

M. Šljivak
Teme:

Utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu koje je na rasporedu tokom ljeta 2021. godine bit će odigrane uz prisustvo publike.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) svim silama pokušava da vrati publiku na tribine u utakmicama prvenstva Evrope i za sada im to ide baš dobro.

Baskijska vlada dozvolila je da se na stadionu San Mames Euro igra uz prisustvo 25 posto kapaciteta stadiona, pa će utakmicama moći da prisustvuje oko 13.000 navijača.

San Mames u Bilbau će biti domaćin utakmicama reprezentacije Španije u duelima grupne faze protiv Švedske (14. juni), Poljske (19. juni) i Slovačke (23. juni).

Također, jedan meč osmine finala bit će odigran na ovom stadionu.

Također,. italijanska vlada dozvolila je prisustvo publike na stadionu Olimpico, ali još uvijek se ne zna koliko procenata kapacieta stadiona (73.000) će biti otvoreno.

Na Olimpicu će selekcija Italije igrati svoje susrete protiv Turske (11. juni), Švicarske (16. juni) i Velsa (20. juni). Posljednji meč u Rimu bit će odigran u četvrtfinalu 3. jula.

Očekuje se da će i na ostalim stadionima širom Starog kontinenta priusustvo publike biti dozvoljeno i ovo je vjerovatno pravi način da se fudbal polako normalizuje.

Prvenstvo Evrope igra se od 11. juna do 11. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi