Foto - EPA

Ruši negativne rekorde

Jose Mourinho po prvi put u karijeri doživio 10 poraza u sezoni

Midhat Šljivak

Ekipa Tottenhama poražena je danas na svom terenu od Manchester Uniteda sa 3:1.

Novi je to udarac za ekipu Josea Mourinha koja se bori za plasman u Ligu prvaka, a Spursi su iz kola u kolo sve dalje od borbe za mjesto među četiri najbolje ekipe.

Poraz od Crvenih đavola je londonskom timu ukupno 10. ove sezone, a interesantno je da je ovo prva sezona u kojoj je kao menadžer Mourinho doživio 10 poraza u prvenstvu.

Nikada ranije mu se nije desilo da ima toliko poraza, a samo je u Chelseaju u sezoni 2015/2016 imao devet poraza koji su ga na kraju koštali otkaza, jer ih je doživio u 16 utakmica.

Navijači Spursa sve glasnije traže odlazak Mourinha, ali to bi Spurse skupo koštalo, a cifra za otkaz je navodno oko 30 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.