Pjanić, Dembele i Moriba ne moraju da brinu

Barcelona osmislila posebne dnevne rutine za fudbalere koji poste mjesec ramazan

Endin Čaušević

Barcelona je u ponedjeljak objavila video u kojem je čestitala muslimanima širom svijeta početak mjeseca ramazana.

U videu su učestvovali fudbaleri i fudbalerke katalonskog kluba koji su islamske vjeroispovijesti, a to je oduševilo javnost.

No, u Barceloni zaista misle na sve i tako su odlučili da posebnu pažnju posvete fudbalerima koji obilježavaju mjesec ramazan i poste bez obzira na obaveze koje imaju u klubu.

Tako Mundo Deportivo piše da su u klubu odlučili da daju poseban zadatak za nutricionistu Lizarragu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naime, on je dobio zadatak da razvije dnevne rutine za trojicu muslimana u timu Miralema Pjanića, Ousmanea Dembelea i Ilaixa Moribu kako bi se oni mogli pridržavati načela svoje vjere, ali bez negativnog utjecaja na njihove fizičko stanje.

Ovaj potez katalonsog kluba zaista pokazuje da misle na sve i da im je najvažnije da su fudbaleri sretni, ali također i u najboljim formama bez obzira na ono što se dešava.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.