Pjanić i Arthur najveći gubitnici: Poznato zašto je Barcelona insistirala na ovoj razmjeni

Finansije važnije od fudbalskog plana

Pjanić i Arthur najveći gubitnici: Poznato zašto je Barcelona insistirala na ovoj razmjeni

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić početkom ove sezone stigao je u Barcelonu iz Juventusa dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo.

Barcelona i Juventus u finišu prošle sezone su dogovorili razmjenu igrača, a u centru pažnje našli su se Pjanić i Arthur. Ipak, još uvijek se nije pokazalo da je to bio baš najbolji potez za oba kluba.

Pjanić već više od mjesec dana uopšte nema minutažu u Barcleoni, a ni Arthur se ne može baš pohvaliti da mu ide kako je zamislio u dresu Juventusa.

Ugledna Marca danas je objavila da su otkriveni finansijski detalji dogovora Barcelone i Juventusa što se tiče ove razmjene. Naime, Barcelona je Pjanića platila 60 miliona eura, dok je Juve za Brazilca izdvojio 72 miliona eura.

Katalonski klub uspio je da inkasira 12 miliona eura, te dodatnih pet miliona kroz bonuse i ovaj transfer odrađen je kako bi Barca mogla da izbalansira svoje račune u narednom periodu.

Iz Marce navode da je jasno da je ovaj transfer napravljen samo iz ekonomskih razloga, te da je Barcelona Pjanića dovela samo kako bi sredili finansijsko stanje za narednu sezonu i izbjegli probleme koji su im prijetili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U svemu tome Pjanić je očito najveći "gubitnik" jer je u dosadašnjem dijelu sezone upisao svega 28 nastupa i počeo je samo 13 utakmica, a već duže od mjesec dana nije odigrao ni minute.

Nije se proslavio ni Arthur u Juventusu sa 24 utakmice ove sezone i čini se da su klubovi žrtvovali ovaj dvojac kako bi izbalansirali svoje finansije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Realno, da Pjanic nije iz Bosne, koliko bi clanaka zasluzio svojim fudbalskim kvalitetom? Ili ovako: Koliko recimo u makedonskim medijima moze jedan igrac kao sto je Pjanic dobiti prostora, u Crnoj Gori, Sloveniji... O Modricu se pise u svakoj od tih zemalja. Jer je kvalitetan, igra bitnu ulogu u jednom od najvecih klubova svijeta. Pjanic je kanta, jedino sto je ljudima sa ovih prostora budi interesovanje je cinjenica da je iz bosne. Da nije, ne bi dobio jedan jedini pasus u novinama, jer nicim drugim to ne zasluzuje. Druga stvar, sama cinjenica da se o Pjanicu u zadnjih tri mjeseca napisalo u Bosni kilometri i kilometri teksta, pokazuje i stanje u fudbalu u ovoj zemlji. Nema o kome vise da se pise. Glavna tema medija je igrac koji sjedi na klupi, ne igra nigdje... Da bosna ima jednog igraca, koji svake sedmice igra bitnu ulogu u Evropskom fudbalu, ne bi bilo u medijima mjesta za grijace klupe. Zalosna situacija.
6 8
Bulle
Ne znam po čemu je bolji Buskets, mozda zato sto je ime u Barsi pa igra a tip je klocina žešća...Kuman je ubacio u igru Pjanića dok je Barsa igrala loše skroz, tad i Messi je bio kanta sad kad su podigli formu i Moriba je dobar...mislim da Pjanić zaslužuje više i ako ga želi na poziciji da gura loptu naprijed onda mu to mora reći, to rade treneri kao sto su Guardiola, Flik...igraju ljudi bez iskustva i cim je jaca utakmica posustanu,pogube se i to se vidi lqko je nabijat Valjadolid, Osasunu itd, protiv Reala sredina terena ne postoji...da ne pricam protiv PSG, Bayerna...
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi