FOTO: EPA

Pokušao je ispraviti u drugom poluvremenu

Klopp je protiv Reala napravio grešku koju će navijači Livepoola teško zaboraviti

Haris Zilić

Liverpool je u revanš duelu četvrtine finala Lige prvaka remizirao sa Real Madridom rezultatom 0:0 i ostao bez plasmana u polufinale, obzirom da su Kraljevi u prvom duelu slavili sa 3:1.

Trener Redsa Jurgen Klopp je na teren poslao najjači sastav kojim raspolaže u ovom trenutku.

Napadali su Redsi imali dobre prilike, ali Real se odlično branio.

Nakon meča, navijači Liverpoola su pronašli jednu grešku Kloppu čemu i svjedoče komentari na društvenim mrežama. Većina je saglasna da je Diogo Jota trebao početi utakmicu, obzirom da je u dobroj formi ako se gleda cijeli napad Redsa.

Jota je u posljednjim mečevima zabijao bitne golove za tim sa Anfielda, a formu je potvrdio i u dresu reprezentacije Portugala. Nakon povrede se vratio na sjajan način.

Firmino i Mane su evidentno daleko od prave forme, Salah sinoć nije baš naštimao nišanske sprave, tako da komentari simpatizera Redsa možda i imaju osnovanu kritiku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jota je dobio priliku sredinom drugog poluvremena, ali to nije bilo dovoljno i Real je na kraju slavio plasman među četiri u ovosezonskoj Ligi prvaka.

U polufinalu Real će odmjeriti snage sa Chelseajem, dok će u durgom polufinalu igrati PSG i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.