"Sijevali" rekordi

Duel "raketa" na stadionu Rođeni: Ferreyra jeste "eksplozivan", ali Fanimo je u svom svijetu

Admin Čaušević

Odavno u Premijer ligi BiH nije viđen jedan toliko borben duel dvojice stranaca kao što je to bilo na utakmici Velaža i Sarajeva. S jedne starne Dario Ferreyra, a s druge Matthias Fanimo. 

Eksplozivnost i brzina su glavne odlike dvojice brzonogih fudbalera i definitivno se može reći da nisu razočarali. Moglo bi se reći da se konačno pojavio neko ko može parirati Fanimu, ali samo na momente.

Veležov Argentinac kojeg Feđa Dudić u posljednje vrijeme koristi na poziciji lijevog beka zbog povrede Slaviše Radovića je velikom borbenošću nekako uspio izaći na kraj s Fanimom koji je imao samo jednu izglednu priliku i to sredinom drugog poluvremena.

Već ranije smo pisali o najbržim igračima Premijer lige na osnovu podataka koje objavljuje nekoliko klubova iz bh. elite. Među njima su Velež i Sarajevo. A prema dostupnim podacima Fanimo i Ferryra su postavili nove standarde.

Ferryra je demonstrirao svoju eksplozivnost sa brzinom od 34,46 km/h, ali je Fanimo još jednom pokazao da je u svom svijetu kada je u pitanju Premijer liga BiH. Sjajni Englez je trčao maksimalnom brzinom od 34.89 km/h.

Fanimo je u drugom dijelu sezone bio najbolji igrač FK Sarajevo, radi se o pravom talismanu bordo tima jer kada postigne gol njegov tim ne gubi. Tako je bilo u svim mečevima ove sezone.

Upravo će iz toga razloga njegovo odsustvo s terena u narednom periodu biti značajan hendikep za aktuelnog prvaka BiH posebice jer slijede teške utakmice protiv Borca i Zrinjskog u prvenstvu te Tuzla Cityja u Kupu BiH.

Matthias Fanimo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

S druge strane, Ferreyra je samo jedan u nizu Veležovih "univerzalaca" sposobnih da pokrivaju po više pozicija u timu. Ovaj 24-godišnjak se pokazao kao izuzetno zahvalan fudbaler, sposoban da kako na lijevoj tako i na desnoj strani odbrane obavi zadatke koje se traže od njega. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fernando Dario Ferreyra FK Tuzla City Pozicija: DF

Statistika

16 nastupa
10 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Dečko rođen u Buenos Airesu je u Velež stigao prije tri godine, do sada je skupio preko 70 nastupa u dresu Rođenih, a nedavno je protiv Olimpika postigao i svoj prvijenac u Premijer ligi BiH. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.