Marinović hvali Borac i nada se da će njegovi izabranici naštimati "nišanske sprave"
Šef struke Sarajeva daje upute svojim izabranicima

Derbi se igra na Koševu

Marinović hvali Borac i nada se da će njegovi izabranici naštimati "nišanske sprave"

A. Beganović

Derbi 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na našem najvećem stadionu odigrat će prvoplasirano Sarajevo i drugoplasirani Borac.

Duel između Sarajeva i Borca, iako nakon njega će obje ekipe odigrati još sedam prvenstvenih susreta, mogao bi biti odlučujući u borbi za titulu.

Naime, ukoliko Sarajevi trijumfuje najbližem pratiocu će sigurno bježati sedam bodova i čini se da sedam kola prije kraja tu prednost aktuelni prvak može teško prokockati.

Međutim, i Borac ima svoju računicu. Na Koševo izabranici mladog stručnjaka Marka Maskimovića dolaze na krilima dobrih igara u posljednje vrijeme i svjesni su da ih eventualna pobjeda potpuno uvodi u borbu za titulu.

Upravo zbog toga na našem najvećem stadionu možemo očekivati, prije svega borbenu utakmicu, a ljubitelji bh. fudbala sasvim sigurno očekuju i duel sa mnogo dobrih poteza i pogodaka. Upravo su prethodna dva meča Sarajeva i Borca obilovala dobrim potezima i velikim brojem pogodaka.

U redovima aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka pripremaju se za meč sa Borcem, a šef struke Vinko Marinović dva dana uoči duela ističe:

Oglasi

"Mi smo već duboko u prvenstvu. Odigrali smo veliki broj utakmica, dolazi se u situaciju da ima kartoniranih igrača, no što se nas tiče, imamo širok izbor igrača tako da ćemo imati zamjene za one koji nedostaju."

Sarajeva u drugom dijelu sezone nije golgeterski raspoloženo. Samo dva pogotka postigli su izabranici Vinka Marinovića u drugom dijelu sezone.

"Nalazimo se u jednom ritmu utakmicu gdje je skoro svaka derbi. Te šanse koje smo imali nismo iskoristili na najbolji način. Ali, na treningu tradimo i radićemo i nadam se da će u narednim utakmica doći do golova, a samim tim podizanja samopuzdanja kod igrača". govori šef struke aktuelnog lidera premijerligaške karavane.

U svojoj trenerskoj karijeri Marinović je između ostalog vodio i Borac, za čije igre u nastavku sezone ima riječi hvale.

"Borac ovo proljeće igra dosta dobro. Imaju samo jedan poraz protiv Veleža i te pobjede su ih dovele do druge pozicije. Radi se o dobroj ekipi koja igra u dobroj formi. No, igramo na Koševu i nadam se da ćemo uz dobru igru doći do povoljnog rezultata", zaključio je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sarajevo i Borac u ovoj sezoni odigrali dva meča u prvenstvu na kojem je "palo" deset pogodaka. U prvom, odigranom na Koševu Sarajevo je slavilo rezultatom 4:2. Golove za Sarajevo postigli su sada već bivši igrači ovog kluba, Amar Rahmanović (jedan) i Benjamin Tatar (dva), dok je vlastitu mrežu pogodio također nekadašnji igrač Borca, Vladan Danilović. Ovaj fudbaler savladao je i Vladana Kovačevića, kojeg je uspio nadmudriti i Almedin Ziljkić.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci rezultat je glasio 2:2. Almedin Ziljkić i Stojan Vranješ su pogađali za Borac, dok je dva pogotka za Sarajevo postigao Mathias Fanimo koji zbog povrede neće biti na raspolaganju Marinoviću.

Pravdu će na derbiju 26. kola dijeliti Elvis Mujić sa pomoćnicima Damirom Lazićem i Radislavom Kačavendom, dok je četvrtdi sudija Antoni Bandić , a susret se igra u suboru sa početkom u 19:00. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Paradajz
Otkaz ako izgubiš
11 14
Sarbit2019
Svega ce biti na Kosevu protiv Borca
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi