Gdje će Argentinac?

"Messi je donio odluku"

Admin Čaušević

Lionelu Messiju nije još mnogo ostalo u dresu Barcelone jer mu ugovor ističe za nekoliko mjeseci. 

Bivši golman i sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta, smatra da je Messi već donio odluku o svojoj karijeri.

Messija i društvo za vikend čeka utakmica finala Kupa kralja, a Zubizarreta smatra da konačan ishod tog meča neće utjecati na konačnu odluku Argentinca.

"Messi je zalsužio da razmisli i odluči. Predsjednik Laporta će učiniti sve da ga zadrži. Ako ostane sjajno, ako ne onda ćemo nastaviti igrati", rekao je Zubizarreta.

"Mislim da je Messi već donio odluku u svojoj glavi. On je veteran i svi smo oimali onih dana kada odlučimo da prekinemo karijeru."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tako je meni bilo nakon poraza od Milana 4:0 u Atini, ali 24 sata kasnije žena mi je rekla da nastavim. Messi je fudbaler, a ne marketinški proizvod. Dovoljno je star da zna da nekad gubi, nekad pobjeđuje", dodao je nekadašnji golman.

Messi je praktično svoju cijelu seniorsku karijeru proveo u Barceloni i djeluje nezamislivim vidjeti ga u nekom drugom dresu. Međutim, da li će nezamislivo postati realno, saznat ćemo za nekoliko mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.