Sjajan dvomeč se očekuje

Solskjaer govorio o duelu sa Romom, akcenat stavio na Džeku: Svaka lopta u šesnaestercu...

Samir Mlaćo

Roma je zahvaljući pogotku Edina Džeke eliminisala Ajax, te će u polufinalu Evropske lige odmjeriti snage sa Ajaxom.

Menadžer Manchestera Ole Gunnar Solskjaer govorio je o italijanskoj momčadi, a poseban akcenat stavio je na Džeku.

"Nisam gledao Romu. Poznajem ih, dobro se brane, a svi znamo Edina Džeku. Svaka lopta u šesnaestercu je opasnost", istakao je Solskajer.

Dodao je da se raduje duelu sa Romom, te da je to klub sa bogatom historijom.

"Nadam se plasmanu u finale. Ako završimo sezonu sa osvojenim trofejom, to će biti sjajno", dodao je Norvežanin.

Duel Rome i Manchestera prokomentarisao je i sam Džeko.

"Ako smo došli do polufinale reći ću da možemo igrati protiv njih. Nismo imali lagan put jer smo izbacili Bragu, Ajax, Shakhtar i sada nas čeka jak tim. Mi smo Roma, došli smo do polufinala i trebamo dati sve da duđemo u finale."

Džeko je svoja posljednja tri gola za Romu zabio u Europa ligi. Dva puta Bragi i jednom Ajaxu.

"Ove sezone je bilo uspona i padova, nisam se osjećao najbolje u mnogim stvarima. Ne volim gledati nazad, to što se desilo desilo se, sada idemo u polufinale. Trebamo se zabaviti, ne igra se svake sedmice na Old Traffordu".

Džeko se protiv Uniteda sjajne partije pružao u periodu kada je bio član Manchester Cityja pa se nadamo da će tako biti i u narednom duelu protiv engleskog velikana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Susreti su na programu 29. aprila i 6. maja. Prvi meč će se igrati na Old Traffordu.

Ole Gunnar Solskjaer funkciju menadžera Manchester Uniteda obnaša od marta 2019. godine i od tada je tim sa Old Trafforda predvodio na 108 utakmica. U njima je ostvario učinak od 51 pobjede, 29 poraza i 28 neriješenih rezultata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.