Džeko mu 2018. godine posvetio hat-trick, a sinoć mu je uzvratio asistencijom za Romino polufinale

Zajedno na terenu

Džeko mu 2018. godine posvetio hat-trick, a sinoć mu je uzvratio asistencijom za Romino polufinale

E. Škorić

Roma je sinoć odigrala s Ajaxom uzvratni meč četvrtfinala Evropske lige, te je s 1:1 izborila prolaz u polufinale i zakazala je duele s Manchester Unitedom.

Roma je u Amsterdamu slavila s 2:1 u prvom meču, a sinoć na Olimpicu Ajax je uspio da povede i da zakomplikuje stvari. Potom je poništen gol Amsterdamcima za 2:0 zbog prekršaja, a nakon toga Edin Džeko donosi Rimljanima izjednačenje i mirniji kraj duela te na kraju i prolaz.

Zanimljivo da je Edinu kod gola asistirao Riccardo Calafiori, mladi nogometaš koji je bio nedavno u centru pažnje zbog toga što ga je loptom pogodio dječak koji donosi lopte na stadionu u Amsterdamu. Calafiori je 2018. godine pretrpio tešku povredu zbog koje je bilo upitno hoće li nastaviti karijeru i tada mu je Džeko posvetio hat-trick i zaželio povratak nogometu.

Dvije i po godine kasnije Riccardo i Džeko su zajedno na terenu, a jučer su zajedničkim snagama osigurali Romi polufinale i odranili čast italijanskog nogometa u Evropi.

Inače, Džeki je gol Ajaxu bio 30. evropski gol u dresu Rome čime se zacementirao na prvom mjestu na listi najboljih strijelaca Vučice na međunarodnoj sceni. S ovim golom posao tek četvrti nogometaš koji je uspio zabiti 30 i više golova za neki italijanski klub u Evropi. Prije njega su to uradili Alessandro Del Piero (Juventus/46), Filippo Inzahgi (Milan/36) i Andriy Shevchenko (Milan/33).

Nakon što se utakmica završila, Džeko je govorio i o kapitenskoj traci koju je nedavno izgubio. "Za mene je čast nositi kapitensku traku Rome, ali ja igram za Romu ne za traku. Samo se to računa. Ostajem li? Teško je o tome misliti sada. Mislimo na prvenstvo i Europa ligu, pa ćemo vidjeti."

Podsjećamo da Roma i Manchester United igraju u polufinalu, a za finale će se u drugom polufinalnom paru boriti Arsenal i Villarreal, pa nema sumnje da nas u završnici čeka puno uzbuđenja. Uostalom, izuzmemo li Manchester United, koji dobro stoji u Premier ligi, svima je ovo dobra prilika da kroz osvajanje EL izbore plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Vučica se sada okreće domaćem šampionatu, a u subotu će od 18 sati gostovati ekipi Torina. Trener Paulo Fonseca morat će odlučiti hoće li Edin zaigrati od prve minute ili će pak Borja Mayoral dobiti prednost ispred našeg golgetera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Lopez i Dzeko odveli Romu u polufinale, branio je u prvoj, pa i sada bas velike stvari.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi