Ne igra sutra

Flick donio odluku o Lewandowskom: "Vidio sam ga upravo..."

Edmir Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski propustit će još jednu utakmicu.

Lewandowski se povrijedio u meču Poljske i Andore (3:0) zbog čega je propustio nekoliko utakmica za Bayern, pa i dvomeč četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a. Vjerovatno bi PSG teško prošao da je Poljak bio tu, ali na žalost Nijemaca, nije bio spreman ni za jednu od tih utakmica.

Počeo je s treninzima i ubzro će istrčati na teren, no ne u subotu, kada Bayern gostuje Wolfsburgu. To je danas potvrdio trener Bavaraca Hansi Flick.

"Upravo sam vidio Roberta Lewandowskog kako trenira, ali prerano je za povratak i on neće igrati sutra. A utorak s Bayerom iz Leverkusena? Vidjet ćemo, još moramo pričekati. Čini se da Leon Goretzka neće igrati u subotu", rekao je Hansi Flick na konferenciji za medije u petak.

Bayern je lider Bundeslige šest kola prije kraja sezone. Pet bodova ima ispred Leipziga, koji će u petak od 20:30 igrati s Hoffenheimom. -

"Želimo ovu prednost zadržati do kraja sezone. Da bismo uspjeli, prvo moramo pobijediti Wolfsburg i sada nam je fokus samo na tome", ističe Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski također pokušava da sruši Gerda Mullera koji je u jednoj sezoni Bundeslige dao 40 golova. Lewandowski je trenutno na 35 i još nije nemoguće da nadmaši legendarnog Mullera.Da je bio spreman sve ovo vrijeme, vjerovatno bi sada bio na oko 40 golova.

Bayernu ostaje da pokuša osvojiti Bundesligu, ali i Kup Njemačke. U prvenstvu će osim protiv Wolfsburga, igrati protiv Bayera, Mainza, Borussije Moenchengladbach, Freiburga i Augsburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.