Salihamidžić koristi dobre veze iz Juventusa da dovede trenera koji je bez posla već dvije godine

Ko će zamijeniti Flicka?

Salihamidžić koristi dobre veze iz Juventusa da dovede trenera koji je bez posla već dvije godine

E. Čaušević

Njemački mediji jučer su objavili da će Hansi Flick na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti klupu Bayerna.

Flick je prošle sezone s Bayernom uspio da osvoji sve što je mogao, ali to očito nije dovoljno da ostane na klupi minhenskog kluba. Poznato je da Flick nije u dobrim odnosima s Hasanom Salihamidžićem i da je to glavni razlog što želi da ide.

On je tražio od Salihamidžića da ima veću ovlast kada su u pitanju transferi Bayerna, ali je to bivši bh. reprezentativac odbio. Iako sezona još uvijek traje čini se da će na ljeto Bavarci dobiti novog trenera.

Ovih dana najviše se piše o tome da Bayern želi angažovati mladog trenera Juliana Nagelsmanna koji pruža odličnne rezultate na klupi Leipziga. Međutim, čini se da njegov dolazak i nije tako lagana opcija.

Naime, Leipzig ne želi da sporazumno raskine ugovor s Nagelsmannom i poručili su Bayernu da moraju platiti odštetu ako ga žele dovesti. U slučaju da ih Bayern kontaktira postavili su cijenu između 15 i 20 miliona eura za 'slobodu' sjajnog stručnjaka i to je cifra koju bi Bavarci morali platiti za Nagelsmanna.

Čini se da je ova suma previše Bayernu i Salihamidžić je već krenuo u potragu za novim kandidatima. Navodno, jedan od trenera koji bi na ljeto mogao preuzeti Bayern je i Massimiliano Allegri.

Oglasi

Allegri je bez posla već skoro dvije godine nakon što je napustio Juventus i spreman je za povratak. Italijan se želio odmoriti od svega i čekao je pravi izazov, a čini se da poziv Bayerna, ukoliko on dođe, neće moći odbiti.

Očekuje se da Salihamidžić obavi razgovore s potencijalnim kandidatima, a s Allegrijem bi se trebao sastati u narednim sedmicama. Braco koristi i dobre veze iz Italije koje je stekao dok je još igrao u dresu Stare dame.

No, nije tajna da navijači Bayerna baš i nisu zadovoljni na koji način Salihamidžić radi svoj posao. U nedavnoj anketi za njih nije bilo dileme ko treba napustiti klub Salihamidžić ili Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Brazzo je ponovo pretrpio brutalan poraz. Od gotovo 320.000 glasova 93.2 posto navijača Bayerna vidi Flicka kao važnijeg čovjeka za Bayern, dok je Salihamidžić dobio 6.8 posto glasova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Uporno ja govorim da će Hasan da ostane.. I treba, a Flicku sretan put
0 2
Zgembic
Jos malo ****t ce te mater i Srni sa Pala.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi