Foto - EPA

Smatra da je nije zaslužio

Nevjerovatni Mario Mandžukić vratio martovsku platu

Midhat Šljivak

Hrvatski napadač iz redova Milana Mario Mandžukić odlučio se na zaista nevjerovatan potez i odrekao se svoje martovske plate.

Iskusni 34-godišnji napadač već je određeno vrijeme van terena zbog povrede, a u martu ga nije bilo na terenu i nije mogao da pomogne svom timu.

Zbog toga se Mandžo odlučio na zaista nevjerovatan potez. Odrekao se martovske plate jer smatra da je nije zaslužio, pošto ga nije bilo tu u borbama koje su vodili njegovi saigrači.

Predsjednik kluba Paolo Scaroni nije ostavio novac u klupskoj kasi već ga je uplatio u dobrotvorne svrhe i pohvalio je potez hrvatskog napadača.

"Izuzetna odluka. To pokazuje kakav je Mario Mandžukić čovjek i profesionalac, te je pokazao veliko poštovanje prema klubu", rekao je Scaroni i nastavio je:

"Novac odlazi u klupsku fondaciju koja se brine za mlade ljude kako bi im omogućili školovanje", istakao je predsjednik Milana.

Mandžukić je član Milana postao u januaru. Stigao je kao slobodan igrač, ali se zbog povrede nije previše naigrao.

Propustio je hrvatski fudbaler sedam od 12 utakmica od povratka u Seriju A, a u odigranih pet utakmica na terenu je proveo 158 minuta i nije imao učinka.

Mandžukić je u bogatoj karijeri igrao zaista za velika imena svjetskog fudbala i imat će čime da se pohvali kada okonča karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sve je počelo u Marsoniji, igrao je potom za Zagreb i Dinamo, a zatim je preko Wolfsburga došao do dresa minhenskog Bayerna.

Igrao je Mandžo još za Atletico Madrid i Juventus. Italiju je napustio 2019. godine kada je otišao u katarski Al Duhail, a od januara je postao član Milana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.