Zlatan Ibrahimović bi zbog kladionice mogao dobiti trogodišnji progon iz fudbala
Foto - EPA

Ima udio u vlasništvu kladionice

Zlatan Ibrahimović bi zbog kladionice mogao dobiti trogodišnji progon iz fudbala

M. Šljivak

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović mogao bi dobiti trogodišnju suspenziju od strane Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Prema navodima švedskog lista Aftonbladet, Zlatan još uvijek ima dio vlasništva u jednoj online kladionici, što je po pravilima FIFA strogo zabranjeno.

Pravila krovne kuće svjetskog fudbala izričito zabranjuju fudbalerima, trenerima i ljudima iz fudbala, da imaju bilo kakve veze sa kladionicama.

Ibra je navodno prekršio to pravilo i preko svoje kompanije navodno posjeduje 10 procenata vlasništva jedne kladionice koja je registrovana na Malti.

Zbog toga se Zlatan našao pod istragom FIFA i UEFA, a mečevi koje je igrao u dresu Milana i reprezentaciji Švedske u proteklom periodu nalaze se pod posebnom lupom istražitelja.

Aftonbladet tvrdi da bi Zlatan, u slučaju da se dokaže da ima dio vlasništva u kladionici, mogao zaraditi trogodišnju suspenziju od FIFA u kojem bi mu bile zabranjene sve fudbalske aktivnosti.

Također, moguća je i novčana kazna od 100.000 eura, ali to je svakako mnogo prihvatljivija kazna za čovjeka koji će ove godine proslaviti 40. rođendan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan je sličan problem imao prije tri godine i navodno je zbog toga ostao bez poziva u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Bit će zanimljivo vidjeti šta će se ovog puta desiti i hoće li se uspjeti dokazati ove poprilično teške optužbe prema Ibrahimoviću.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

roki-rokic
****a ovakva i jesu unistila fudbal ,sport opcenito.
0 1
kukuruz
To bi mu završilo karijeru. Ali yebe se njemu, ima para, ima i tu kladionicu, vlasnik dijela jednog kluba, nemereš mu ništa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi