Krah tima Damira Mulaomerovića

Čapljina šokirala Mejdan: Sloboda ostala bez Lige 6

M. Šljivak, foto: E. Dindić

HKK Čapljina savladao je večeras u Mejdanu OKK Sloboda rezultatom 88:81 i na taj način je pomogao Borcu da izbori plasman u Ligu 6.

Sloboda je u ovaj meč ušla sa imperativom pobjede. Trijumf im je trebao za plasman u Ligu 6, ali na kraju je Čapljina slavila i odvela je Borac u završnicu prvenstva.

Tuzlaci su u ovaj meč ušli bez Lelića, Stronga i Miličevića koji su suspendovani zbog nereda u Trebinju, ali su dobro krenuli u ovaj meč i činilo se kako sigurno koračaju prema pobjedi.

Nakon deset minuta igre Sloboda je imala prednost od pet razlike (29:24), a rezultat su kontrolisali sve do sredine drugog perioda.

Tada Čapljina počinje igrati zaista odlično. U jednom trenutku su imali šest poena prednosti, a na odmor gosti odlaze sa plus jedan, 46:47.

Sloboda se našla u novom problemu nakon što je isključen Ibrahim Durmo u trećem periodu. Čapljina je sa druge strane igrala odlično i nakon treće dionice su imali šest poena prednosti, 60:66.

Gosti su do kraja meča uspjeli da zadrže prednost. Sloboda nije ostvarila pobjedu u najvažnijem duelu sezone i gosti su ovim trijumfom odveli banjalučki Borac u Ligu 6.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Matija Milin je sa 22 poena i 12 skokova predvodio goste, a odličan je bio i Aleksa Jugović sa 20 koševa.

Kod Slobode Fahrudin Manjgafić i Adi Alikadić su upisali po 20 poena, ali to je bilo nedovoljno za Damira Mulaomerovića koji je doživio novi veliki neuspjeh na klupi Slobode.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.