Salihamidžić ga doveo na posudbu

I u Premijer ligi ima plaćenijih:Igra u Bayernu, a njegovu platu Lewandowski zaradi za nekoliko sati

Admin Čaušević

Sa procijenjenom vrijednošću od 4.22 milijarde Bayern je na trećoj poziciji Forobesove liste najvrijednijih svjetskih klubova. Klub iz Minhena na godišnjem nivou na plate igrača potroši preko 200 miliona eura. 

Vjerovatno ne postoji fudbaler na svijetu koji ne bi volio igrati u Bayernu. Bavarci su simbol za odličnu organizaciju, ali uspjehe i rezulate. Na neki način se smatraju zaštitnim znakom Njemačke u svijetu sporta.

Osim što igranje za Bayern donosi odlične uspjehe i trofeje, donosi i poprilično dobru zaradu pošto je gigant iz Bavarske među najbogatijim klubovima svijeta. Zbog svega toga odbiti Bavarce se čini nemogućim.

Najplaćeniji igrač ekipe je ujedno i prva zvijezda te najbolji član super jakog tima. Riječ je o Robertu Lewandowskom koji na mjesečnom nivou zaradi 1.7 miliona eura. Nekoliko stotina više od kapitena Manuela Neuera.

Član Bayerna je i mladi Tiago Dantes kojeg je Hasan Salihamidžić doveo na posudbu iz Benfice. Mjesečnu platu mladog Portugalca Robert Lewandowski vjerovali ili ne zaradi za nekoliko sati.

Naime, Dantesova mjesečna plata u Bayernu iznosi 8.000 eura što je manji iznos nego što primaju neki igrači iz Premijer lige BiH. Primijer je Luis Ibanez čija plata u Zrinjskom prema mostarskim kuloarima iznosi 10.000 eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naravno, porediti 20-godišnjeg Dantesa i Lewandowskog je svakako nezahvalno. Portugalac je tek na početku karijere, dok je Poljak trenutno možda i najbolji napadač svijeta, a svoju klasu pokazuje iz sezone u sezonu.

Interesantno da je veznjak ove sezone upisao dva nastupa za Bayern u Bundesligi. Na kraju sezone će se vratiti u Benficu, a jednogodišnji boravak u Minhenu će mu svakako biti od velikog značaja za nastavak karijere.