VAR u 96. minuti Leipzigu ugasio snove o tituli
Foto - EPA

Ostali bez pobjede protiv Hoffenheima

VAR u 96. minuti Leipzigu ugasio snove o tituli

M. Šljivak

RB Leipzig napravio je u 29. kolu Bundeslige veliki kiks odigravši 0:0 sa ekipom Hoffenheima.

Timu Juliana Nagelsmanna je do kraja sezone potrebna perfekcija da bi se umiješali u borbu osvajanje Bundeslige, ali večeras su protiv Hoffenheima na tragičan način ostali bez pobjede.

Imao je Leipzig više od igre u ovom meču. Kontrolisali su igru domaći, više su pokušavali, ali završnica je bila veoma slaba.

Domaći su posebno opasni bili u drugom dijelu. Pokušavali su na sve načine doći do trijumfa, ali Nkunku, Adams, Sabitzer i Sorloth nikako nisu mogli da zabiju pogotke.

A onda u 96. minuti gol. Yussuf Poulsen je postigao pogodak za 1:0 i nastalo je veliko slavlje, no kratko je trajalo.

[twitter]https://twitter.com/Chris78Williams/status/1383155740295241731[/twitter]

Oglasi

VAR je uništio snove Leipzigu. Sudija je pregledao snimak i vidio je blago igranje rukom danskog napadača i gol je poništen.

Tako je Leipzig ostao bez veoma važna tri boda u borbi za titulu prvaka sa minhenskim Bayernom i zaista je teško očekivati da na kraju sezone prođu prvi kroz cilj.

Trenutno je ova ekipa na drugom mjestu sa 61 osvojenim bodom, imaku četiri boda manje od Bayerna koji ima i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 29. kolo:

RB Leipzig - Hoffenheim 0:0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

johny22
Dajte ba bil9 koda osvoji ligu osim fcb bice ugasen za godinu dvije
0 3
Sloboda
Pa realno nisu ni zaslužili, nisu sinoć napravili nista i od 4 minuta sudijske nadoknade daju gol u šestoj i još rukom igra...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi