Flick donio odluku o Lewandowskom: "Vidio sam ga upravo..."

Ne igra sutra

Flick donio odluku o Lewandowskom: "Vidio sam ga upravo..."

E. Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowski propustit će još jednu utakmicu.

Lewandowski se povrijedio u meču Poljske i Andore (3:0) zbog čega je propustio nekoliko utakmica za Bayern, pa i dvomeč četvrtfinala Lige prvaka protiv PSG-a. Vjerovatno bi PSG teško prošao da je Poljak bio tu, ali na žalost Nijemaca, nije bio spreman ni za jednu od tih utakmica.

Počeo je s treninzima i ubzro će istrčati na teren, no ne u subotu, kada Bayern gostuje Wolfsburgu. To je danas potvrdio trener Bavaraca Hansi Flick.

"Upravo sam vidio Roberta Lewandowskog kako trenira, ali prerano je za povratak i on neće igrati sutra. A utorak s Bayerom iz Leverkusena? Vidjet ćemo, još moramo pričekati. Čini se da Leon Goretzka neće igrati u subotu", rekao je Hansi Flick na konferenciji za medije u petak.

Bayern je lider Bundeslige šest kola prije kraja sezone. Pet bodova ima ispred Leipziga, koji će u petak od 20:30 igrati s Hoffenheimom. -

"Želimo ovu prednost zadržati do kraja sezone. Da bismo uspjeli, prvo moramo pobijediti Wolfsburg i sada nam je fokus samo na tome", ističe Flick.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski također pokušava da sruši Gerda Mullera koji je u jednoj sezoni Bundeslige dao 40 golova. Lewandowski je trenutno na 35 i još nije nemoguće da nadmaši legendarnog Mullera.Da je bio spreman sve ovo vrijeme, vjerovatno bi sada bio na oko 40 golova.

Bayernu ostaje da pokuša osvojiti Bundesligu, ali i Kup Njemačke. U prvenstvu će osim protiv Wolfsburga, igrati protiv Bayera, Mainza, Borussije Moenchengladbach, Freiburga i Augsburga.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Kup su već ispali, ostaje samo bundes liga...
1 0
miki30
Kad su oni ispali u kupu da ste vi zdravi i živi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi