Puma napravila odličan potez

Kad nostalgija pokuca na vrata: Svi pričaju o fantastičnim dresovima Borussije Dortmund

Endin Čaušević

Borussia Dortmund i Werder Bremen igraju trenutno utakmicu 29. kola njemačke Bundeslige.

Werder je odlično otvorio današnji meč i poveo je već u 14. minuti kada je Eggestein uposlio Rashicu koji je pogodio za 1:0.

Ipak, samo 15 minuta kasnije domaći tim uspio je da izjednači na 1:1, a mrežu kluba iz Bremena zatresao je Reyna na asistenciju Moreyja.

Međutim, u centru pažnje ove utakmice nalaze se prekrasni dresovi u kojima danas igraju fudbaler Dortmunda.

Puma je odlučila da pripremi posebne dresove za njemački klub pred današnju utakmicu, a inspiraciju su našli u dizajnu dresova Dortmunda iz devedesetih godina.

Ovi dresovi nas zaista vraćaju u prošlost i bude posebnu nostalgiju, a mora se priznati da izgledaju fantastično.

Navijače Dortmunda ovo najviše podsjeća na 1997. godinu kada je ovaj klub postao prvak Evrope. Tada je Dortmund u finalu pobijedio Juventus sa 3:1 i napravio veliko iznenađenje.

Upravo je njemački klub u ovoj sezoni imao crnu garnituru dresova u kojoj su igrali gostujuće utakmice, a koja neodoljivo podsjeća na dresove u kojoj ovaj klub igra današnji meč.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Puma je odlučila da pusti ovaj dres u prodaju i s time su napravili odličan potez sudeći prema reakcijama navijača Dortmunda koji su već počeli s narudžbama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.