On je i Haalanda bacio u drugi plan: Počinje lov na mladu zvijezdu Borussije
Foto - EPA

Bellinghama žele engleski klubovi

On je i Haalanda bacio u drugi plan: Počinje lov na mladu zvijezdu Borussije

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda napravila je pravi potez kada je prošlog ljeta iz Birminghama dovela 17-godišnjeg veznjaka Judea Bellinghama.

Ovaj talentovani veznjak je pokazao da nije bez razloga sa samo 16 godina bio jedan od najboljih fudbalera Championshipa, a njegove igre su naravno odmah privukle evropske bogataše.

Menadžer Manchester Cityja očaran je igrom mladog fudbalera u dvomeču četvrtfinala Lige prvaka i to nije krio nakon utakmice u Dortmundu.

"Ne mogu da vjerujem. Možda laže za godine. Predobar je za jednog 17-godišnjaka", rekao je nakon utakmice Pep Guardiola.

Međutim, interesa Manchester Cityja za ovog fudbalera za sada nema, no ponuda na adresu Borussije svakako neće nedostajati u ljetnom prijelaznom roku.

Chelsea je klub koji bi rado vidio Bellinghama u svojim redovima. Rukovodstvo kluba smatra da bi ovaj fudbaler doživio istinski napredak sa Thomasom Tuchelom i vjeruju da je bolja opcija od kupovine igrača West Hama Declana Ricea.

Oglasi

Također, Liverpool je još jdan od klubova koji je pokazao interes za ovog tinejdžera i bit će svakako interesantno vidjeti hoće li se Borussia odlučiti za njegovu prodaju.

Bellingham je stigao prošlog ljeta iz Birmignhama za 25 miliona eura, a interesantno je svakako da je zbog tima iz Dortmunda odbio ponude Bayerna i Manchester Uniteda.

Ove sezone mladi fudbaler je odigrao 39 utakmica za Borussiju i ima učinak od tri gola i četiri asistencije, no sav posao koji radi na terenu je impresivan.

Treba svakako istaći da je Bellingham imao tu čast da mu se dres povuče u Birminghamu i niko više nikad neće nositi dres sa brojem 22 u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

On je najmlađi fudbaler koji je ikad zaigrao za Birmingham (16 godina i 38 dana), najmlađi igrač koji je ikad postigao gol za klub (16 godina i 63) dana i zbog toga je odlučeno da on zauvijek uđe u klupsku historiju.

Svojim nastupima Bellingham je u drugi plan bacio i priče o transferu Erlinga Haalanda, a Borussia će sigurno imati ogromne ponude za obojicu u ljetnom prijelaznom roku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi