Domaći slavili sa 3:1

Torino nakon preokreta savladao Romu, Džeko ušao s klupe, a Gojak ostao bez nastupa

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome poraženi su danas u gostima od Torina sa 3:1 u meču 31. kola italijanske Serije A.

Roma je danas još jednom razočarala svoje navijače utakmicom u Seriji A i sve su dalje od mjesta koje naredne sezone vodi u Evropsku ligu.

S druge strane za Torino je ovo itekako vrijedna pobjeda u borbi za opstanak, a posebno je slađa jer su uspjeli da savladaju Romu nakon preokreta.

Roma je odlično otvorila utakmicu i povela već u trećoj minuti kada je Pedro asistirao, a gol za 1:0 postigao je Borja Mayoral koji je danas dobio prednost ispred Edina Džeke.

Iako je Vučica skoro sat vremena imala prednost u ovoj utakmici na kraju su ostali bez bodova. Torino je poravnao na 1:1 u 57. minuti kada je gol postigao Sanabria.

Preokret Torinu donio je Simone Zaza golom u 72. minuti, a zanimljivo da je samo minut prije toga ušao na teren.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Posao na ovom meču završio je Rincon u drugoj minuti sudijske nadoknade golom za konačnih 3:1. Bh. napadač Edin Džeko u igru je ušao u 75. minuti, dok s druge strane Amer Gojak nije dobio minutažu.

Roma je sedma na tabeli sa 54 boda, dok je Torino sada na 15. poziciji sa 30 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.