Zar je to zaslužio? Džeko postao heroj, a Roma mu istovremeno pravi "smicalicu"

Kao da je sve bilo uzalud

Zar je to zaslužio? Džeko postao heroj, a Roma mu istovremeno pravi "smicalicu"

Admin Čaušević

Edin Džeko je svojim golom donio mir Romi te prolazak u novo evropsko polufinale. Zabio je za 1:1 što je bilo dovoljno da se izbaci Ajaxa i osigura dvomeč protiv Manchester Uniteda u Europa ligi.

Džeki je to bio 30. gol na eursoceni u dresi Rome. Kada su u pitanju italijanski klubovi i strijelci u Evropi ispred našeg Dijamanta samo su Alessandro Del Piero (Juventus/46), Filippo Inzahgi (Milan/36) i Andriy Shevchenko (Milan/33).

Sarajlija dres Rome nosi proteklih pet i pol godina, mali milion put je bio apsolutni heroj popularne Vučice, međutim izgleda da nove gazde na čelu sa Danom i Ryanom Friekinom to sve olako zaborave.

Ako je vjerovati italijanskoj štampi braća Friedkin već intenzivno traže način kako da se riješe Džeke na kraju sezone. Bh. fudbaler piše historiju Rome, a američki vlasnici mu rade "smicalicu".

Gazzetta dello Sport je jučer objavila vijest da u Romi na kraju sezone žele raskinuti ugovor s kapitenom Zmajeva. Razlog je plata 7.5 miliona eura, što je iznad parametara rimskog kluba.

Za narednu sedmicu je već dogovoren i sastanak sa Alessandrom Luccijem, Džekinim zastupnikom. Razgovor će ići u smjeru da dođe do sporazumnog raskida saradnje.

Oglasi

U Romi se nadaju da će Džeko pristati na tu varijantu jer bi mu bilo puno lakše naći klub kao slobodnom igraču nego u slučaju da je i dalje ugovorom vezan za Romu.

Gdje ima dima ima i vatre, pa ovu opciju treba shvatiti ozbiljno jer i Roma traga za novim napadačem, posljednje opcije su Andrea Belotti i Luis Muriel, zvučna imena Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznavajući Džeku, on je prvenstvno fokusiran na teren. Rekao je to i nakon Ajaxa poručivši kako je Roma najbitnija. U prošlosti je nekoliko puta bio na izlaznim vratima, a na kraju bi se opet pretvarao u heroja rimskog kluba.

Bilo kako bilo, sluteći po najavama Dijamanta i njegove zastupnike čeka još je ljeto puno pregovora i razgovora kako s Romom tako i sa drugim klubovima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Radite vi smicalice svojim čitateljima, i tako se kompromitirate.
10 0
terenac123
Inzaghi ima jedno 80 golova, a Sheva isto tako samo ne sve za Milan ima par za Dinamo K. i Chelsea .. Odakle te podatke vadite? Ne znate ni prepisati cak , malo vremena odvojiti ne bi skodilo. Zasto vas placaju da mi je znati.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi