Slavili na Pecari

Gospodska objava FK Velež nakon utakmice protiv Širokog Brijega

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža večeras su u gostima pobijedili Široki Brijeg sa 2:0 u meču 26. kola Premijer lige BiH.

Rođeni su uspjeli da nastave s dobrim igrama u proljetnom dijelu prvenstva i večeras su iznenadili Široki Brijeg na Pecari jer su slavili sa 2:0 i osvojili tri boda.

Velež se s ovom pobjedom uključio u borbu za prvaka Bosne i Hercegovine jer ima samo četiri boda manje u odnosu na lidera Sarajevo.

Nakon utakmice mostarski klub je oduševio navijače gospodskim potezom i objavom na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Naime, iz Veleža su odlučili da se zahvale Širokom Brijegu na gostoprimstvu i poželjeli su im dosta sreće u nastavku prvenstvo.

"Ovom prilikom FK Velež Mostar želi da se iskreno zahvali NK Široki Brijeg na gostprimstvu prije, za vrijeme i nakon utakmice, kako na terenu, tako i van njega. Također, NK Široki Brijeg želimo puno sreće u nastavku sezone", poručili su iz Veleža.

Velež je večeras do pobjede uspio doći golovima Nemanje Anđušića i Denisa Zvonića koji je pogodio za 2:0 u samom finišu utakmice iz penala.

Klub iz Mostara do kraja očekuje još sedam kola, a imperativ je plasman u Evropu. No, sigurno je da u Veležu razmišljaju i o borbi za titulu jer im Sarajevo sada bježi svega četiri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku možete pogledati i raspored utakmice koje očekuju Sarajevo, Borac, Zrinjski i Velež do kraja sezone jer mnogi vjeruju da će se upravo ovi timovi boriti za titulu.

27. kolo: Zrinjski - Sarajevo, Borac - Široki Brijeg i Velež - Krupa.
28. kolo: Sarajevo - Željezničar, Velež - Borac, Široki Brijeg - Zrinjski.
29. kolo: Tuzla City - Sarajevo, Željezničar - Široki Brijeg, Zrinjski - Velež.
30. kolo: Sarajevo - Sloboda, Borac - Zrinjski, Velež - Željezničar.
31. kolo: Tuzla City - Velež, Željezničar - Borac, Zrinjski - Krupa, Mladost - Sarajevo.
32. kolo: Velež - Sloboda, Sarajevo - Radnik, Zrinjski - Željezničar, Borac - Tuzla City.
33. kolo: Mladost - Velež, Tuzla City - Zrinjski, Olimpik - Sarajevo, Sloboda - Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.