Karačić ponudio mandat šefa struke na raspolaganje

Na potezu čelnici Širokog Brijega

Karačić ponudio mandat šefa struke na raspolaganje

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega poraženi su večeras na svom terenu od Veleža (0:2) u meču 26. kola Premijer lige.

Široki Brijeg je do prije nekoliko kola bio drugoplasirani i uključio se u borbu za prvaka naše zemlje, ali su prethodne tri utakmice koštale ovaj tim jer su osvojili samo jedan bod.

Klub s Pecare prvo je poražen u gostima protiv Sarajeva (1:0), a u prošlom kolu bod na gostovanju uspjela je da osvoji i Krupa (2:2).

Večeras se nastavila serije loših rezultata Širokog Brijega jer je Velež slavio sa 2:0.

Zbog toga je nakon utakmice trener ovog tima Toni Karačić odlučio da ponuditi svoj mandat šefa struke na raspolaganje čelnicima kluba.

Da li će Karačić napustiti klub s Pecare ili će dobiti podršku saznat će se veoma brzo.

Toniju Karačiću je ovo inače bio drugi mandat na klupi Širokobriježana. Tim sa Pecare je u prvom navratu vodio od augusta 2007. do maja 2010. godine. Aktuelni mandat obnaša od 15. septembra 2019. godine kada je na toj funkciji zamijenio Denisa Ćorića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniorsku reprezentaciju naše zemlje vodio je skoro sedam godina, tačnije od jula 2011. do aprila 2018. godine na 68 utakmica kako takmičarskih tako i prijateljskih.

Široki Brijeg trenutno je peti tim na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine sa omjerom od 13 pobjeda, šest remija i sedam poraza, sa 45 bodova na svom kontu. U narednom kolu idu na gostovanje zahuktalom Borcu u Banja Luku, a da li će ih sa klupe predvoditi Toni Karačić ostaje da se vidi.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Sportsport.ba kasnite sa vijestima. Martinović ostaje na klupi Sarajeva.
3 4
blukalr
Gospodski?
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi