Karačić: Još smo u igri za Evropu; Dudić: Nemamo problem u velikim utakmicama

Press konferencija nakon derbija na Pecari

Karačić: Još smo u igri za Evropu; Dudić: Nemamo problem u velikim utakmicama

H. Zilić

U hercegovačkom derbiju u 26. kolu PLBiH, Velež je savladao Široki Brijeg rezultatom 0:2.

Nakon meča komentar na press konferenciji dali su treneri oba tima Toni Karačić i Feđa Dudić.

"Čestitam momcima na zalaganju i želji na kraju je došla nagrada. Ova pobjeda ima značaj jer Velež u PLBiH nikad ovdje nije slavio. Utakmica odlično otvorena, onda nestanemo sa terena. Široki je bio puno bolji. Golman nas je spasio u jednoj prilici, Široki je bio puno bolji protivnik, imali smo dosta problema, ali izdržali smo do poluvremena. Na pauzi smo se dogovorili da moramo ići po drugi gol. Dobro smo iskontrolisali drugo poluvrijeme. Mislim da smo zasluženo slavili. Širokom čestitam na gostoprimstvu i želim sreću do kraja sezone. Nemamo problem kad igramo velike utakmice protiv Želje, Sarajeva, Borca...", rekao je Feđa Dudić.

Trener Širokog Toni Karačić je odmah po završetku utakmice ponudio mandat na raspolaganje, a na press konferenciji je dao i svoje viđenje utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Veležu na pobjedi. Iz prvog napada smo primili gol što nije svakako dobro. Nakon toga dobru smo kontrolu igre imali, imali šasne za gol, a onda u drugom poluvremenu nije bio dobar protok lopte. Nismo kreirali neke kvalitetne šanse i na kraju izgubili utakmicu. Čestitam još jednom Veležu na pobjedi. Ja sam govorio da cilj ovog kluba uvijek moraj biti trofeji. Ja i igrači ćemo preuzeti odgovornost. Još smo u igri za Evropu. Bit će borbe do kraja. Ima još sedam kola, neće niko tako jednostavno dobijati utakmicu", rekao je Karačić, a zatim dodao:

"Dosta igrača je otišlo, velika je to cirkulacija, treba se prilagođavati. Imamo mladih igrača koji nemaju puno iskustva u PLBiH. Vrijeme nam nije saveznik, ali idemo dalje raditi."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Naravno da nemas dudicu-genije.. Problem je kad neko postavi tvoju igru protiv tebe.. Ovim jacim klubovima se navijaci ljute kad igraju tvojim stilom.. Ono sto je Olimpik vama vi ste to jacim klubovima..
1 1
karlhajncbrazzzo
Opet derbi? :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi