Mbappe odbija novi ugovor s PSG-om, transfer je sve izvjesniji

Francuz seli u Španiju?

Kylian Mbappe napušta PSG: Zar treba uvjerljiviji 'dokaz' od toga da kupuje kuću daleko od Pariza?

Edmir Škorić

Prema pisanju inostranih medija, Kylian Mbappe planira da kupi kuću u španskoj prijestolnici.

Budućnost Mbappea u Parizu je upitna, a ovaj sjajni francuski reprezentativac se uveliko povezuje s Real Madridom. Nogometni portal Goal.com objavio je sada kako Mbappe traži kuću u Madridu, što naravno automatski aludira na njegov transfer u kraljevski klub.

Mbappe ima ugovor s PSG-om do ljeta 2022. godine, ali još uvijek nije postignut dogovor oko produženja saradnje. Nedavno je igrač svojim izjavama zabrinuo sve u PSG-u i na neki način klubu priopćio da odlazi.

"Moja budućnost? Najvažnije je da se čovjek osjeća dobro tamo gdje je trenutno. Naravno, kada donesem odluku, to ću javno priopćiti', rekao je u nakon dvoboja na sarajevskoj Grbavici, gdje je Bosna i Hercegovina dočekala Francusku (0:1).

"Počele su me umarati kritike. Posebno vam teško pada kada igrate u domovini i pritom dajete sve od sebe za reprezentaciju. Dođe trenutak kada se umorite od svega", izjava je zbog koje se odmah počelo sumnjati u njegov ostanak u Parizu.

Le Parisien piše kako je PSG izgubio davno strpljenje s Mbappeom koji mjesecima ne prihvata novi ugovor i koji je očigledno spreman da napravi veliki transfer u Španiju. Real se smatra najvećim favoritom za njegovo dovođenje, baš kao i Manchester City.

S obzirom da su ova dva tima prihvatila da igraju u novoformiranoj Superligi, imat će itekako financijsku moć da dovedu jednog od najtalentovanijih igrača u svoje redove.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real sprema velike promjene u svom timu, a jedan od glavnih ciljeva Florentina Pereza je dovesti igrača koji će biti "bum" u svakom smislu te riječi i koji će donijeti i dodatnu zaradu i dodatno Real učiniti najpraćenijim timom na svijetu. Osim Mbappea, Real motri i na Erlinga Haalanda, ali ipak, veće su šanse da na kraju Mbappe na ljeto pređe u Madrid.

S obzirom na informacije kako potražuje svoj novi dom u Madridu, onda zaista možemo očekivati spektakularan transfer na ljeto. Realu bi za kupovinu Mbappea, prema nekim procjenama, trebalo oko 130-150 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.