Šamar Perezu: Dokazali da je lagao u intervjuu i pokazali koje klubove je zvao u Superligu

Rekao da nije pričao s klubovima iz Francuske i Njemačke

Šamar Perezu: Dokazali da je lagao u intervjuu i pokazali koje klubove je zvao u Superligu

E. Čaušević

Florentino Perez odlučio je sinoć dati intervju za španske medije u kojem je govorio o osnivanju Superlige, te je potvrdio da je to bila njegova ideja.

Predsjednik Real Madrida jasno je priznao da je odlučio da pokrene novo takmičenje kako bi spasio mnoge klubove koji se nalaze u finansijskoj krizi zbog pandemije koronavirusa.

Perez je zajedno sa predsjednicima ostalih 11 klubova odlučio da osnuje novo takmičenje jer više ne želi da bude dio Lige prvaka. Čelnici ovih klubova nisu zadovoljni zaradom u UEFA-inim takmičenjima i odlučili su da uzmu stvari u svoje ruke.

Zarada u Superligi bit će drastično veća, a oni najbolji klubovi će samo od učečća u ovom takmičenju inkasirati oko 350 miliona eura. Jasno je da će zarada biti još veća kroz rezultate i TV prava u ostatku sezone.

Međutim, jedna izjava Pereza iz sinoćnjeg intervjua je posebno izazvala pažnju fudbalske javnosti. Naime, on je poručio da PSG i Bayern uopšte nisu dobili pozivnicu za ovo takmičenje i da se s njima tek treba pričati.

"Još uvijek nismo pozvali PSG u ovo takmičenje. Razgovarat ćemo još s mnogim klubovima i objasniti im projekt Superlige. Trenutno imamo 12 klubova, a cilj je da ih bude 15 koji će biti stalni učesnici", rekao je Perez i dodao.

Oglasi

"Ukoliko PSG i Bayern odbiju da budu dio ovog takmičenja to nije problem. Superliga sigurno neće biti otkazana ako oni odbiju, to su smiješne priče koje kruže po medijima. Ne brinite se, PSG i Bayern ne mogu ništa da promijene".

Ipak, već jutros su se pojavile informacije da Perez nije rekao istinu. Njemački magazin Der Spiegel objavio je da je predsjednik Real Madrida pričao laži, te su objavili i dokaz za to.

Ovaj ugledni magazin objavio je dokumente kojima tvrde da Perez ne govori istinu, te da je ponudio PSG-u, Bayernu i Borussiji Dortmund da budu dio Superlige, odnosno među osnivačima ovog takmičenja što se vidi u ugovoru koji je objavljen.

FIFA dala podršku UEFA-i u borbi protiv Superlige

Povodom osnivanja Superlige danas se oglasio i predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, koji je bio gost na 45. UEFA-inom Kongresu. On je poručio da je FIFA-in stav jasan i da su oni izričito protiv ovog takmičenja.

Infantino je pružio podršku UEFA-i i poručio je da će klubovi koji odluče da se pridruže Superligi jednostavno morati da snose posljedice zbog toga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"FIFA može samo da pokaže da se izuzetno protivimo osnivanju Superlige. To je kao zatvorena radnja i bijeg od trenutnih institucija, liga, asocijacija, UEFA-e i FIFA-e", počeo je Infantino i nastavio.

"Dosta toga će odbaciti zbog trenutne zarade novca. Moraju ozbiljno da misle i budu oprezni šta rade. Ukoliko neki klubovi odluče da idu svojim putem jasno je da će snositi posljedice zbog svog izbora. Oni su odgovorni za svoj izbor. Konkretno, to znači ili si unutra ili nisi. Ne možeš biti malo tamo, malo ovamo".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Najveći lopov poslije Blattera je Perez. Tek sad vjerujem u priču da je telefonski poziv Pereza pri izboru najboljeg igrača svijeta 2014 promijenio ishod. Svi, ama baš svi, očekivali su da pobijedi Messi. Pobijedio je Ronaldo. Ovo je na suđenju za malverzacije potvrdio Blatter.
16 8
bavarac88
Bitna je njemu lova,boli ga briga za nogomet...samo daj pare daj pare...a svojih para nema nego su uvijek tu pozajmice od banki hahaha.Smece jedno...ajmo sad Realovci dislajkujte komentare kao i drugima.Smecari...
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi