FOTO: EPA

Kapiten Redsa staje u zaštitu fudbalera

Henderson sazvao sastanak sa kapitenima klubova: Hoće li igrači spriječiti Superligu?

Haris Zilić

Kapiten Liverpoola Jordan Henderson stao je u zaštitu igrača koji ne žele da budu dio Superlige.

Henderson je szavao sastanak sa kapitenima svih klubova u Premiershipu da razmatraju trenutnu situaciju oko bogate Superlige i njenog formiranja.

Podsjetimo, šest članova Premiershipa su i osnivači Superlige: Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United i Liverpool.

Kapiten Redsa se nada da igrači mogu zajedništvom spriječiti rušenje fudbala, kako mnogi vide Superligu. Nakon razgovora sa kapitenima engleskih klubova, Henderson je spreman i sazvati sastanak sa kapitenima iz ostalih liga, kako bi se na stolu imali zahtjevi igrača i klubova.

Navijači su oštro osudili formiranje Superlige, a najglasniji su bili upravo navijači Redsa, koji su i parolama, transprentima, ali i paljenjem dresova pokazali šta misle o ideji da njihov tima igra u pomenutom takmičenju.

Superliga bi imala ogromu finasijsku ulogu, ali bi razdvojila velikane od ostalih klubova. Uskratila bi uzbuđenja koja je fudbal ranije režirao. Izgubila bi se i smisao cijelog sporta, jer fudbal se gleda kao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Novo bogato takmičenje još nije dobilo zvanično svijetlo, ali blizu je toga. Već se špekuliše o imenima svih 20 klubova učesnika, dok je jedino minhenski Bayern kategorično odbio mogućnost učešća u Superligi čiji je predsjednik Florentino Perez. I PSG je također protiv Superlige od ovodećih evropskih klubova.

Mnogima je i čudno kako čelnici klubova koji žele igrati Superligu nikome od trenera i igrača nisu prenijeli svoje odluke jer su mnogi od njih protiv toga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.