Vođeni logikom, dva engleska premierligaša sami sebi dodijelili titule!

Završili iza "velike šestorke"

Vođeni logikom, dva engleska premierligaša sami sebi dodijelili titule!

E. Škorić

Službeni Twitter profil engleskog premierligaša Wolverhamptona promijenio je svoj opis, te se naveo prvakom Engleske u sezoni 2018/19.

Engleska je jedna od zemalja u kojima je bilo ponajviše reakcija protiv Superlige. Činjenica da čak šest prvoligaških klubova dio ovog novog projekta stavlja na provjeru stabilnost engleske Premier lige, a ostatak klubova nije oklijevao suprotstaviti se odluci 'velike šestorke' .

Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal i Tottenham su odlučili da igraju Superligu, čime su izazvali bijes vlastitih navijača, cijele javnosti na Otoku,bivših legendi, trenera, priznatih osoba...

Gary Neville je u emotivnom govoru rekao sve što misli, osudio svoj klub (United), rekao da to ovo više nema nikakve veze s nogometom i da je nažalost sve postala zabava koja se dobro naplaćuje. I Rio Ferdinand je imao slične komentare, kao i mnogi drugi. Nogometaši Leeds Uniteda su pred sinoćni meč s Liverpoolom nosili majice s natpisima "nogomet se igra zbog navijača", narugavši se direktno svom protivniku koji je član Superlige.

Wolverhampton je odlučio da zanemari članove "velike šestorke", pa su se proglasili prvacima u sezoni 2018/19, u kojoj su završili iza klubova koji su danas učesnici Superlige. Bili su sedmi, no "izbrisali" su šest "izdajnika" ispred sebe i tako zaključili da su oni zapravo prvaci.

Isto je uradio i Southampton, koji je u sezoni 2014/15 završio sedmi, također iza šest timova koji su okrenuli leđa UEFA-i i krenuli u novi projekat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao i u ostalim Ligama petica čiji timovi su se priključili Superligi, tako se i u Engleskoj razmatra mogućnost da se u budućnost izbace timovi odmetnici. Bila bi Premier liga nezamisliva bez Uniteda, Cityja, Arsenala, Tottenhama, Chelseaja i Liverpoola, ali ionako više ništa danas nema pravog smisla i više ništa ne može da nas iznenadi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi