Spremna je lista od 20 klubova učesnika Superlige?
FOTO: EPA

Nove špekulacije

Spremna je lista od 20 klubova učesnika Superlige?

Haris Zilić

Superliga je glavna tema u svijetu fudbala.

Osnivanje novog takmičenja potreslo je fudbalski svijet, ali i sport globalno. Navijači i treneri su većinom protiv, neki i od klubova ne žele da učestvuju tako je i Bayern rekao NE bogatoj Superligi.

"Naši članovi i navijači odbijaju da se pridružimo Superligi. Naša želja i cilj da evropski klubovi uživaju u Ligi prvaka u saradnji sa UEFA. Bayern kaže NE Superligi", navode iz bavarskog giganta.

Superligi se protive i Porto, Benfica, PSG, Lille, Marseile, Spartak, CSKA... a u nekim medijima već je objavljena lista klubova učesika.

Tako pojedini ostrvski mediji donose vijest da bi Superligu sačinjavalo ovih 20 klubova:

Manchester City
Manchester United
Liverpool
Arsenal
Chelsea
Tottenham
Juventus
Inter
Milan
Real Madrid
Barcelona
Atletico Madrid
Monaco
Lyon
Feyeenord
PSV Eindhoven
Napoli
Shakthar Donetsk
Basel
Olympiakos

U ovoj cijeloj priči Shakthar, Basel i Olympiakos su u domeni novih nagađanja, jer se klubovi, ali i njihove lige nisu još zvanično očitovali.

U Superligu ne želi ni RB Salzburg, kao ni RB Leipzig, što je bila i jedna od želja vodećih ljudi gledajući i finansijsku korist od Red Bulla.

Osnivači Superlige su Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chlesea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico, Juventus , Inter i Milan. Ova ideja je pogotovo naišla na oštre reakcije navijača pa ćemo vidjeti konačnu sudbinu Superlige.

Top Komentari

kovacic
Koja je svrha onda ako će biti sve iste ekipe kao u LP
2 0
Mowzilla
Ono kao kad na Fifi prelazis preko svih liga i na kraju dodje do kategorije "rest of the world"...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi