Superliga postaje ozbiljna priča: Još dva kluba žele da se pridruže?
FOTO: EPA

Stiglo se do cifre od 17 klubova

Superliga postaje ozbiljna priča: Još dva kluba žele da se pridruže?

H. Zilić

Superliga lagano poprima svoj konačan izgled i sve je izvjesnije da ćemo gledati 20 klubova u takmičenju zatvorenog tipa.

Osnivači Superlige su Liverpool, Manchester City, Manchester United, Arsenal, Chlesea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico, Juventus , Inter i Milan.

Mnogi klubovi su se protivili ovoj ideji, među prvima se oglasio Porto. Navijači su također razočarani. Ni trenerima nije jasno sve ovo, a danas se posljednji oglasio i Pep Guardiola.

"Znam neke informacije ne sve. Ne znam zašto su izabrani baš ovi timovi. Sport nije sport ako vam je uspjeh zagarantovan i kada ne postoji veza između truda i nagrade. Nije sport ako vam nije važno da li ćete izgubiti. Nije fer prema timovima koji se bore za sami vrh, a ne mogu da se kvalifikuju jer je uspjeh već zagarantovan nekim klubovima. To sada osjećam i ne znam šta se može promijeniti. Kažu da tih pet klubova može da se kvalifikuje ako budu dobri. Pa šta će biti s klubovima koji budu imali loše sezone jednu za drugom, a bit će kvalifikovani za Superligu. To nije sport", poručio je Guardiola i dodao.

"Situacija oko Superliga mora da se objasni svima i da se zna zašto su donesene takve odluke. Zašto Ajax nije uključen sa svim uspjesima koje ovaj klub ima kroz historiju? Pokušajte mi to objasniti".

Guardiola je spomenuo Ajax, a čini se da se dva Ajaxova konkurenta razmišljaju da pristupe Superligi. Prema nezvaničnim informacijama koje su plasirane u pojedinim medijima, PSV i Feyeenoord bi mogli biti dio Superlige.

Fraance-presse je jučer lansirao vijest da će navodno Monaco i Lyon predstavljati Francuze u Superligi, obzirom da se PSG i Lille protive pomenutom takmičenju.

Sa pomenuta četiri kluba dolazimo do cifre od 16, a navodno su Italijani "omekšali" Npaoli, koji bi bio 17. tim. Čeka se 20 ekipa, iako su ovo sve nezvanične informacije i većinom nagađanja, ali gdje ima dima ima i vatre.

Navijači prave ogroman pritisak zbog svega i bit će zanimljivo vidjeti da li će svi izdržati taj pritisak i ostati pri odluci da igraju Superligu pored svih negodovanja.

Top Komentari

Koba84
Nije fer ako se Zeljo ne pozove mislim stvarno je supacki
0 1
Sanagoal
Ha ha ha PSV i Feijenoord daj bolan šta vam je. Feijenoord nije već godinama igrao u Ligi prvaka i sad da igra kao u super ligi! Ajax može jer su na vrhu već dugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi