FOTO: EPA

Sve su objasnili

Roma izdala zvanično saopštenje oko Superlige: Rimski klub ima jasno stajalište

Haris Zilić

Roma je i zvanično odbacila mogućnost učešća u Superligi.

Italijani su imali ideju da Napoli i Romu još pridruže u Superligi Juventusu, Interu i Milanu, ali od toga nema ništa.

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici, klub iz Rima iskazao je protivljenje zatvorenom sistemu Superlige. U rimskom klubu smatraju da će se Superligom ubiti sva čar fudbala i njegov duh.

"Željeli bismo se obratiti našim nevjerovatnim navijačima i simpatizerima povodom nedavne najave formiranja Superlige. AS Roma se snažno protivi ovom 'zatvorenom' sistemu, jer je on u osnovi suprotan duhu igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto predani italijanskom nogometu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim evropskim takmičenjima za sve", jasnog su stajališta u klubu iz Rima.

Vučica ne briljira ove sezone u Seriji A. Trenutno su na sedmoj poziciji i daleko od mjesta koji naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Ipak, Roma će imati priliku da osvoji trofej obzirom da su izborili plasman u polufinale Evropa lige.

Navijači Rome su jučer digli glas protiv Superlige, a klub im se danas i zvanično pridružio, tako da se utakmice Superlige neće igrati na Olimpicu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.