Henderson sazvao sastanak sa kapitenima klubova: Hoće li igrači spriječiti Superligu?
FOTO: EPA

Kapiten Redsa staje u zaštitu fudbalera

Henderson sazvao sastanak sa kapitenima klubova: Hoće li igrači spriječiti Superligu?

H. Zilić

Kapiten Liverpoola Jordan Henderson stao je u zaštitu igrača koji ne žele da budu dio Superlige.

Henderson je szavao sastanak sa kapitenima svih klubova u Premiershipu da razmatraju trenutnu situaciju oko bogate Superlige i njenog formiranja.

Podsjetimo, šest članova Premiershipa su i osnivači Superlige: Chelsea, Tottenham, Arsenal, Manchester City, Manchester United i Liverpool.

Kapiten Redsa se nada da igrači mogu zajedništvom spriječiti rušenje fudbala, kako mnogi vide Superligu. Nakon razgovora sa kapitenima engleskih klubova, Henderson je spreman i sazvati sastanak sa kapitenima iz ostalih liga, kako bi se na stolu imali zahtjevi igrača i klubova.

Navijači su oštro osudili formiranje Superlige, a najglasniji su bili upravo navijači Redsa, koji su i parolama, transprentima, ali i paljenjem dresova pokazali šta misle o ideji da njihov tima igra u pomenutom takmičenju.

Superliga bi imala ogromu finasijsku ulogu, ali bi razdvojila velikane od ostalih klubova. Uskratila bi uzbuđenja koja je fudbal ranije režirao. Izgubila bi se i smisao cijelog sporta, jer fudbal se gleda kao najvažnija sporedna stvar na svijetu.

Novo bogato takmičenje još nije dobilo zvanično svijetlo, ali blizu je toga. Već se špekuliše o imenima svih 20 klubova učesnika, dok je jedino minhenski Bayern kategorično odbio mogućnost učešća u Superligi čiji je predsjednik Florentino Perez. I PSG je također protiv Superlige od ovodećih evropskih klubova.

Mnogima je i čudno kako čelnici klubova koji žele igrati Superligu nikome od trenera i igrača nisu prenijeli svoje odluke jer su mnogi od njih protiv toga.

Top Komentari

Noone
Pa ja ne razumijem ove igrače... Šta se bune, samo raskinu ugovore, odu u druge klubove.. I liga će se sama raspasti bez zvijezda za par mjeseci..
2 3
HariS3nemy
A bune se i oni zbog novca, UEFA nece da stavi limit na plate, na bonus za loyalnost gdje klubovi daju previse, igracima to odgovara. Super Liga je osmisljena bas da uefa to promjeni ali oni to ne zele jer ne ide njima u korist.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi