FOTO: Bundesliga

Bundesliga, 30. kolo

Bayern lagano otvara šampanjac, Schalke zvanično u Cvajti

Haris Zilić

Od 20:30 večeras su odigrana tri meča 30. kola Bundeslige, nakon kojih su jasnije mnoge stvari.

Bayern je kao domaćin savladao Bayer Leverkusen 2:0 i ovim trijumfom Bavarci lagano mogu otvarati još jedan šampionski šampanjac, obzirom da je prvi pratilac RB Leipzig ranije poražen od Kolna sa 2:1. Strijelci za Bayern u ovom duelu bili Choupo-Moting u sedmoj i Kimmich u 13. minuti meča. Bavarci sada imaju deset bodova prednosti, četiri kola prije kraja.

Porazom od Arminije u Bielefeldu rezultatom 1:0, Schalke 04 je od večeras i zvanično novi član Cvajte četiri kola prije kraja. Rudar imaju 13 bodova manje od klubova izvan opasne zone, tako da su Kolašinac i društvo i prije maja postali drugoligaši. Pobjedonosni gol za Arminiju postigao je Klos u 50. minuti meča.

Eintracht je napravio značajan korak borbi za Ligu prvaka sa ekipama Wolfsburga i Borussije Dortmund. Tim iz Frankfurta je večeras savladao Augsburg sa 2:0. Strijelci su bili Hinteregger u 37. i Silva u 58. minuti utakmice.

Golove pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.